The beginning

Woensdag 2 december 2015

Tijd om mezelf eens een namiddagje te verwennen. Het huis waar ik zo hard in werkte het voorbije jaar en een half is verkocht. Joepie! Tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn/ons leven!
Sinds vorige maand wonen we in onze nieuwe woonst met megagrote tuin in Oostakker. Yes, ik ben terug officieel Gentenaar! Het plattelandsleven is mooi, maar ik miste de stad veel te veel. Er is nog een beetje afwerking aan ons nieuwe huis maar in vergelijking met Sint-Lievens-Houtem is het peanuts.
Dus… waar zit ik ergens… Ik ging me dus die bewuste woensdagnamiddag eens goed uitleven in Gent. Beetje winkelen, wafeltje eten, nieuwe schoenen check. En ging daarna nog een test halen… Jaja zo eentje waar je vroeg of laat een kruisje op hoopt te zien verschijnen. 
‘s Avonds ben ik nog eventjes alleen thuis en ga naar het toilet, och waarom eens niet plassen op het staafje dacht ik. Ik had al twee dagen een zeurend gevoel aan mijn buik en mijn borsten deden precies ook zo raar… En ja hoor… na 10 seconden… een kruisje…
Was dit echt? Neen dat kon toch niet? Echt? Nu al? Hoe vertel ik dit?
Ik bel al snel naar de dokter, want mag voor mijn werk niet zwanger zijn als ik niet immuun ben voor CMV… Diezelfde avond 19u zitten we allebei bij de dokter om mijn bloed te laten prikken. Nog een spannende nacht!

Donderdag 3 december 2015

Ik vertrek naar het werk zoals elke weekdag. Mijn kleuters weer even enthousiast als anders. Net voor de middag heb ik een vrij uur, ideaal dus vandaag, kan ik naar de dokter bellen. Ik rij langs huis en bel rond de middag… En ja hoor, zwanger en niet immuun voor CMV. Er overvalt me een raar gevoel. Heel blij maar ook zo onwerkelijk precies en vanaf morgen thuis want verbod om te werken in de kleuterklas.
We zijn zwanger!!!! 

baby

Leave a Reply