Reizen met een baby van 3 maanden – Gran Canaria

Op reis gaan met een baby stond op ons verlanglijstje al lang voor Annabelle geboren was. We moesten en zouden na de herfstvakantie een week naar de zon gaan! Dus boekten we een weekje halfpension in Gran Canaria. Een week voor vertrek begon echter de twijfel toe te slaan. Annabelle was al een hele week heel lastig (soort van groeispurt), weende vaak, sliep minder goed,… We hebben echt op het punt gestaan om de reis te annuleren en iets dichter bij huis op te zoeken. Maar het was toen echt hondenweer hier! Een weekje naar Duitsland of Nederland in een bungalow? Mijn schoonmoeder ontraadde het ons. Ga toch naar de zon! En gelijk had ze.

Vol goede moed vertrokken we 8 november naar de luchthaven van Zaventem. Ik met een dubbel gevoel want de aanslagen zaten nog vers in mijn hoofd (terwijl er al een halfjaar verstreken was). We reden naar de luchthaven en stonden in de file… 2u30 deden we erover, ik werd lichtjes panisch. Gelukkig vertrokken we ruimschoots op tijd. Geparkeerd en wel en onze buggy netjes ingepakt in een Stokke Prampack (wat ik echt iedereen kan aanraden die zijn kinderwagen ongeschonden terug wil na de vlucht) zetten we koers naar de vertrekhal. We namen hiervoor een lijnbus en Annabelle had er opeens weer geen zin in en zette luid haar keel open… Reflexmatig zoeken we naar de fopspeen… Waar is de fopspeen, ojee, waar is de fopspeen? (die hing nog vast aan de autostoel)

Dus plan B trad in werking. Allen naar de vertrekhal, Alexander terug naar de auto na het inchecken en ik borstvoeding aan het geven in de vertrekhal. Gelukkig hadden we een superlieve check in dame bij Brussels Airlines (reclame maken kan nooit kwaad ;-)) die al meteen zei dat ik mocht doorlopen om Annabelle te voeden en ze begeleidde mij tot aan de bankjes.

Na 20minuten was Alexander er terug MET fopspeen en konden we onze etappe verderzetten. Tijdens de vlucht deed Annabelle het uitstekend. Buiten de 2min. geween tijdens het landen sliep ze/was ze wakker/lachte ze/liet ze protjes (sorry daarvoor).

Onze huurauto verliep niet van een leien dakje. De auto die we bestelden (we hadden veeeeeel bagage bij) werd een andere waar niks inpaste. Dus dan maar een wissel en de vraag naar de gereserveerde maxi cosi. Kregen we zo een aftands bakje van 1970 volledig in plastic met een vuil stofje overgetrokken. De beschermende moeder in mij zei meteen: “Daar leg ik mijn dochter niet in”. De man van de verhuurfirma begreep mij wel maar deed er aanvankelijk niks aan. Alexander bleef rustig (zoals altijd) en ik werd een Spaanse furie (dat mocht want we waren in Spanje). Terug naar de verhuurman en in mijn beste Engels en zijn slechste een conversatie te beginnen over die vreselijke maxi cosi waarin ik hem meldde dat ik haar niet in dat vuil ding ging laten ziten. Hij dus op zoek naar een andere, gelukkig gevonden maar nog bijna even vuil. Ik gaf het op… Gaten in een tetradoek geknipt en de gordel erdoor gestoken en Annabelle zat vast. Weliswaar in de Dacia der maxi cosi’s i.p.v. de cybex cloud Q die wij hebben (ok, die is wel luxueus :-)).

Het hotel was fantastisch “villa del conde, maspalomas” en de staff heel vriendelijk. We kregen meteen onze kamer. Het babybedje voor Annabelle stond klaar en wij waren klaar om de zon te verwelkomen: 26 graden en bij ons 3 graden en regen. Life can be so wonderfull!

Het werd een week vol ontspanning. Ik was precies nog meer moe dan thuis, een hele ontlading na de bevalling precies. We genoten van de zon, elkaar en onze kleine meid en vooral het lekkere eten (en de buffetten/dessertjes/…). We kunnen het iedereen aanbevelen!

Checklist met baby van 3 maand (wat je zeker moet meenemen):

  • borstvoedingsworst
  • wandelwagen (tevens bedje)
  • zonnehoed + zonnebril
  • SPF 50 zonnecreme
  • draagzak voor de wandeling op de luchthaven (zo handig!)

Leave a Reply